Little miracle memories logo in sierlijke letters
BLOG

23 december 2023

Is een Newborn fotosessie veilig voor mijn baby?

Foto van kermit de kikker met ehbo materiaal voor bij een blog over veiligheid tijdens een newborn fotosessie bij Little Miracle memories

Als kersverse ouder is het kiezen van een fotograaf om die kostbare eerste momenten van je nieuwe baby vast te leggen een belangrijke beslissing.

Natuurlijk wil je een fijne ervaring en iemand die weet hoe ze ervoor moet zorgen dat jullie ‘op je mooist’ vastgelegd worden zodat je naar huis gaat met prachtige foto’s. Je verwacht vast ook dat je fotograaf het professionele materiaal en de fotografische kennis, vaardigheden en expertise heeft om hiervoor te zorgen. Maar hoe zit het eigenlijk met de kennis over de veiligheid van jouw baby? Wat zou je moeten kunnen verwachten?

Momenteel zijn er geen veiligheidsvoorschriften voor newborn fotografen. Iedereen die een camera bezit, kan starten met het fotograferen van pasgeboren baby’s. Zonder training en zonder kennis over veiligheid en de unieke behoeften van baby’s.

Hoewel prachtige foto’s uiteraard de reden zijn voor een fotosessie, moet veiligheid altijd op de eerste plaats komen als het gaat om werken met een pasgeborene. Newbornfotografie is zoveel meer dan een baby neerleggen en fotograferen. 

Heeft de fotograaf van je keuze kennis over eventuele complicaties rond de bevalling?  Over de anatomie van een baby en de risico’s van bepaalde poses, over een veilige en comfortabele temperatuur voor je baby? Newborns zijn namelijk niet alleen maar kleine kinderen en hun metabolische en fysiologische behoeften zijn helemaal anders.

Voor mij komt de veiligheid van iedereen die ik fotografeer op de eerste plaats dus ging op zoek naar cursussen en workshops.

Ik volgde afgelopen zomer een Safety cursus bij de Amerikaanse Apnpi (Accredited professional Newborn Photographers international) en The Baby Safety Certification Course bij Ana Brandt Education.

Deze bestaan uit diverse modules waar onder andere de fysiologie en reflexen van pasgeborenen, fysiologie van pas bevallen vrouwen, de studio omgeving, studio materiaal, het veilig poseren van newborns enz. aan bod komt.

Ik moet zeggen dat ik er erg trots op ben dat ik deze beide cursussen met succes heb afgerond!

Safety Badge 300

In december volgde ik ook de, door Kind en gezin erkende, ehbo-cursus “Levensreddend handelen bij baby’s en kinderen”.

Natuurlijk gaan we ervan uit dat tijdens de fotosessie alles normaal verloopt maar in het zeldzame geval dat er toch iets gebeurt dan weet ik wat ik moet doen.

Een hele geruststellende gedachte of niet?

Attest Levensreddend Handelen bij babys en kinderen

In mijn studio zorg ik voor een comfortabele en veilige omgeving voor zowel je baby als jullie zelf. Ik ben trots op mijn kennis van newborn safety, en mijn expertise om deze Little Miracle memories op een veilige manier voor jou te kunnen creëren.

Wil jij ook graag in alle veiligheid mooie foto’s van jouw baby laten maken? Kijk voor meer informatie op deze pagina

Liefs Cindy 💋

Deel deze post

Meest recente blogs

Capturing life's little miracle

Portretfoto van Cindy, fotograaf van Little Miracle memories

Hi!

Ik ben Cindy, mama van 3 (volwassen) kids, hondenmama, gepassioneerd fotograaf, oprichter, manager, content creator en nog veel meer bij Little miracle memories.

Ik help jou om je kostbare herinneringen tastbaar te maken.